U Splitu i Puli porinuti tankeri

U SPLITSKOM brodgradilištu danas je svečano porinut tanker imenovan "Stena Paris", prvi od četiriju iz serije za švedsku kompaniju "Stena" s kojom "Brodosplit" uspješno surađuje dugi niz godina.

Tanker je građen visokosofisticiranom tehnologijom uz maksimalno poštivanje visokih ekoloških standarda, čime se splitski škver uspješno svrstava u red najjačih i najsuvremenijih svjetskih brodogradilišta.

"Stena Paris" nosivosti je 65 i pol tisuća tona, dug je oko 183 metra, visok 18, a širok 40 metara. Pokretat će ga dva glavna stroja proizvedena u "Brodosplitu" snage 1572 kW, a postizat će brzinu do 14,5 čvorova.


Nakon porinuća, na isti je navoz postavljena kobilica drugog broda iz te serije.

Za idući tjedan u splitskom je brodogradilištu najavljena svečana primopredaja suezmax tankera "Hrvatska" koji se gradi za zadarsku Tankersku plovidbu. Riječ je o brodu blizancu tankera "Alan" najvećeg ikada izgrađenog broda na hrvatskim navozima u jednom komadu, dugom 287 metara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa


U pulskom brodogradilištu Uljanik danas je održana svečanost porinuća tankera za prijevoz nafte i naftnih prerađevina za španjolskog naručitelja Iceport Shipping Company.

Riječ je o drugom iz serije od četiri tankera za španjolskog naručitelja. Brod je dug 182, širok 31 metar, a nosivost mu iznosi 47.400 tona.

Ugovor o izgradnji potpisan je u srpnju 2002., a kobilica je položena u siječnju ove godine.

Nakon današnjeg porinuća na navozu je položena kobilica za novi brod, za talijansku grupu Grimaldi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara