U Splitu uhićen Jakša Cvitanović Cvik

PREMA pisanju Slobodne Dalmacije u srijedu je u Splitu uhićen Jakša Cvitanović Cvik, osumnjičeni vođa narko skupine sa Korčule. Uhićen je u stanu zgrade u Zoranićevoj ulici, a prilikom uhićenja nije pružao otpor.

Uhićenje Cvika dogodilo se nakon nešto više od 6 mjeseci od kada se nalazio u bijegu. Početkom srpnja je pobjegao dvojici korčulanskih policajaca koji su ga trebali privesti u Istražni centar u Dubrovniku zbog sumnji na teško premlaćivanje jednog mladića s Korčule.

Splitski list piše da je Cvik nakon uhićenja priveden na kriminalističku obradu. Splitska policija najavila je za danas prijepodne održavanje konferencije za novinare na kojoj će biti govora o uhićenju Cvitanovića.

Osumnjičeni vođa korčulanske narko-skupine korčulanskim je policajcima pobjegao iskočivši iz automobila prilikom privođenja u Veloj Luci. Nakon toga mu se izgubio svaki trag, no policija je otpočela široku kriminalističku istragu sa ciljem njegova pronalaženja.

U međuvremenu je jedna od Cvikovih bivših suradnica Želita Tomić, koja je također uhićena kao pripadnica korčulanske narko-skupine, odlučila priznati svoja nedjela te je kao svjedokinja-pokajnica odlučila svjedočiti u sudskim postupcima protiv nekoliko osoba s korčulanskog područja koje dubrovačko-neretvanska policija tereti za zloporabu opojnih droga.

I.K.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara