U Splitu uhićeno 40 Dinamovih navijača, popodne mirno

JUTROS oko 7 sati i 5 minuta splitska je policija privela skupinu od 40 mladića koji su vlakom stigli iz Zagreba i krenuli razbijati osobne automobile i motocikle po splitskim Bačvicama. Popodne je proteklo bez incidenata, kažu splitki policajci.

"Jutros je oko 7 sati i pet minuta privedena skupina od 40-ak osoba mlađe dobi koji su u Split stigli vlakom iz Zagreba. Oni su policijski nadzor izbjegli tako što su neorganizirano izašli iz vlaka da bi se u grupu ujedinili na Bačvicama. Nisu imali nikakva navijačka obilježja, ali je naknadno ustanovljeno da je riječ o navijačima Dinama. Na Bačvicama su demolirali tri osobna automobila tako što su im razbili stakla i dva motocikla koja su pogurnuli s ceste. U incidentu nitko nije ozlijeđen, a mladići su privedeni i nad njima se vrši prekršajna obrana", rekla nam je glasnogovornica PU splitske Marina Kraljević Gudelj.

Osim navedenog incidenta, navijači tijekom dana nisu radili nerede, rekao je za Index načelnik Operacijsko komunikacijskog centra Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Nino Ćurić.

"Popodne je mirno, i osim onog jutros nismo zabilježili niti jedan incident s navijačima Dinama i Hajduka", rekao je Ćurić, dva sata uoči početka utakmice.

Kraljević Gudelj također nas je izvijestila kako se večeras na Poljudu očekuje 20 do 25 tisuća navijača od čega oko 1000 Bad blue boysa. Utakmica naravno ima status visokog rizika pa će stadion osiguravati 800 policajaca, od čega 500 pripadnika interventne policije. Od sedam sati do završetka nadzora će oko stadiona biti zabranjen promet svim vozilima osim službenih policijskih, vatrogasnih i vozila Hitne pomoći.

Također, prije, za vrijeme i nakon utakmice će se na stadionu i oko njega vršiti video nadzor kako bi se utvrdilo moguće nezakonito ponašanje i utvrdili njegovi činitelji.

Dinamove navijače će do naplatnih kućica u Dugopolju pratiti pratiti djelatnici PU zagrebačke, odakle će nadzor nad njima preuzeti splitska policija, koja će ih do istog mjesta dopratiti i nakon utakmice. Djelatnici PU splitske također će vršiti nadzor na različitim punktovima 70 kilometara oko grada. 

P.V.
Foto:V.G.,Index arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara