U Srbiji krvavi obračun policije i pljačkaša benzinske postaje

U Srbiji krvavi obračun policije i pljačkaša benzinske postaje

JUČER se oko 2 sata po Beogradu odvijala filmska potjera za pljačkašima benzinske postaje "Elp", koja se nalazi na Smederevskom putu u Leštanima. Kako javlja Press Online, jedan od pljačkaša je u okršaju s policijom ranjen.

Razbojnički trojac se na benzinsku dovezao u ukradenom Audiju 80, beogradskih oznaka. Bili su maskirani fantomkama i naoružani s dva kalašnjikova i jednim pištoljem. Dok su dvojica pljačkaša držali zaposlenike na nišanu, treći je iz blagajne uzeo oko 100 tisuća dinara, a potom još 110 tisuća dinara iz mjenjačnice koja se nalazi u sklopu benzinske postaje (ukupno nešto više od 20 tisuća kuna, op.a.). Razbojnici su se potom dali u bijeg.

No, baš u tom trenutku je naišla policijska patrola. Policajci su upozorili pljačkaše da se zaustave, međutim, jedan od razbojnika je zapucao. Metak je završio u vjetrobranskom staklu policijskog Peugeota 307, a policija je uzvratila paljbu. Pritom je jedan od razbojnika ranjen. Trojac je tad sjeo u ukradeni Audi i dao se u bijeg, u smjeru Beograda. U jednom trenutku su ponovno, iz jurećeg automobila, zapucali prema policijskoj patroli koja ih je pokušavala zaustaviti. Srećom, preciznost gađanja im nije bila jača strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potjeru se uključilo još nekoliko policijskih patroli, a na križanju Bulevara kralja Aleksandra i ulica Mite Ružića i Katarine Milovuk u Beogradu, policija je postavila blokadu. Vozač Audija ju je pokušao izbjeći te je pritom udario u rasvjetni stup, nakon čega su dvojica pljačkaša istrčala iz automobila i pokušala pobjeći pješice, dok je vozač nastavio bježati automobilom.

Kako su se pljačkaši razdvojili, policija je uspjela uhvatiti samo jednog od onih koji su pobjegli pješice. U dvorištu jedne kuće u ulici Katarine Milovuk, uhvaćen je 21-godišnji Marko Stanković. Kod njega su pronađeni fantomka, rukavice i jedna vreća sa novcem. Ranjeni vozač Audija, 26-godišnji Nikola Ilić, uhvaćen je nekoliko minuta kasnije. Za trećim razbojnikom se još uvijek traga. U automobilu je pronađena i druga vreća sa novcem te oba kalašnjikova, s dva punjenja.

I.M.
Foto: Press Online

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara