U Srbiji nakon neuspješnog silovanja, muškarac izudarao staricu i bacio je u peć

Tekst: I.Ka.
Foto: Blic

MUŠKARAC je napao staricu, pokušao je silovati da bi je nakon toga izudarao šakama, ugušio i bacio u peć. 42-godišnji Jožef Kertes tog kobnog dana došao je pred kuću starice te je zamolio da mu posudi telefon kako bi mogao obaviti jedan razgovor. Starica ga je pustila u kuću i ponudila ga kavom koju je ubojica prihvatio.

Nakon kave ponudio starici seks

Nakon što su skupa popili kavu, Jožef je zatražio od 71-godišnje starice da imaju seksualne odnose, što je Eržbet sa zgražanjem odbila. Muškarac je nasnuo na staricu i šakom joj zadao nekoliko udaraca u glavu. Kada je pala na pod, bezuspješno ju je pokušao silovati. Dok je žena ležala na podu on ju je i dalje udarao šakama, a nakon toga joj je stavio prekrivač preko glave kojim ju je ugušio. Kako bi se rješio tijela, ubojica je mrtvo tijelo starice bacio u peć te je dodao i snopove kukuruza kako bi pojačao vatru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kuće ukrao je staričin mobitel, zlatni lančić s privjeskom, kuhinjski nož te komad slanine i kruha. Uhićen je nekoliko kilometara dalje u obližnjem mjestu u kući prijatelja, piše Glas javnosti. Ubojica Jožef Kertes živio je s ocem i suprugom u očevoj kući koju je njegova sestra nakon očeve smrti prodala.

Od ljubomore svoju ženu zaključavao je u kući

Jožef je istovremeno ostao bez krova nad glavom i svoje supruge koja ga je napustila zbog mnogobrojnih ljubomornih incidenata između kojih je i taj da ju je zaključavao u kuću kada je odlazio na posao. Na kraju je svoju suprugu nekoliko puta izbo nožem i nanio joj teške ozljede.

Ježefu Kertesu izrečena je maksimalna kazna od 40 godina zatvora zbog monstruoznog ubojstva starice Eržebet Balint. Sudac je konstatirao kako je ubojica svjesno i hladnokrvno izvršio ubojstvo a i nekoliko puta ranije je osuđivan i opasan je za zajednicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara