U središtu Koprivnice uskoro spomenik biciklu

U središtu grada Koprivnice uskoro će biti postavljeno jedinstveno obilježje spomenik biciklu.

Akciju pod nazivom "Priča o biciklu" započeo je Old timer klub "Biciklin" na poticaj mirotvorca Milorada Kovačevića, u povodu UN-ove godine športa i rekreacije, priopćeno je danas iz te udruge.

Time se "Biciklin" pridružio nastojanjima gradskih vlasti i ostalih udruga da se u Koprivnici, koja je odavno poznata kao grad biciklista, razvija pozitivan odnos prema biciklu kao zdravu, jeftinu i ekološki prihvatljivu prometalu.

Na pozivni natječaj za idejno rješenje spomenika biciklu, koji je udruga "Biciklin" raspisala u prosincu prošle godine odazvala su se tri akademska kipara, Miroslav Sabolić, Alem Korkut i Igor Brkić, dva akademska slikara, Luka Bunić i Matko Vekić te dizajner Antonio Grgić.

Najbolji rad izabrat će ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu kojeg su povjesničari umjetnosti i likovni kritičari Marijan Špoljar i Ana Turk te inicijator projekta Milorad Kovačević.

Prvonagrađen rad bit će pretočen u plastični signum i na proljeće postavljen u gradsko središte.

U Koprivnici se već godinama organiziraju biciklijade, grade se biciklističke staze i održavaju priredbe, poput Tjedna kretanja i Zdrava grada.

(Hina) pp,xbdj ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara