U srijedu počinje uklanjanje ambrozije pod geslom "Zagreb bez ambrozije"

Zagrebački gradski uredi za poljoprivredu i šumarstvo te za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, u suradnji s poduzećem "Zrinjevac" organiziraju uklanjanje ambrozije pod geslom "Zagreb bez ambrozije". L

Uklanjanje ambrozije počet će u srijedu, 9. lipnja, u naselju Lanište (sjeverno do broja tri, a istočno od broja 12), priopćeno je danas iz Grada Zagreba.

Poglavarstvo Zagreba je u veljači ove godine zaključilo da se akcija "Zagreb bez ambrozije" nastavi i ove godine, a za njenu provedbu potrebna je koordinacije svih upravnih tijela te međužupanijska suradnja.

Odluka o uklanjanju i uništavanju ambrozije u Zagrebu je lokalnog karaktera, a njezino uklanjanje problem je regionalne naravi, vezan uz kontinentalne dijelove Hrvatske, jer širenje polena ovisi o ruži vjetrova, navodi se u priopćenju.

Budući da je koncentracija stanovništva osjetljiva na polen ambrozije najveća u Zagrebu, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo potaknulo je inicijativu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva za donošenjem zakona ili mjera o uklanjanju ambrozije sa svih zakorovljenih površina na području Hrvatske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su zatražile i neke druge županije.

Ministarstvo poljoprivrede je u svibnju ove godine donijelo naredbu o obveznom uklanjanju ambrozije. Kaznene odredbe iz te naredbe definirane su Zakonom o zaštiti bilja i znatno su veće od onih utvrđenih propisima lokalnog karaktera.

Edukacijski dio kampanje provest će se oglašavanjem na city lights-ima, jumbo plakatima, letcima, uglavnom besplatnom prezentacijom jingla na radio postajama i video spota na HTV-u, a moguća su i stručna predavanja u gradskim četvrtima, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xbma ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara