U SRJ podržano privremeno rješenje za Prevlaku

U SRJ podržano privremeno rješenje za Prevlaku
VRHOVNI savjet obrane Savezne Republike Jugoslavije podržao je, na sastanku u petak u Beogradu, privremeno rješenje za Prevlaku dogovoreno između hrvatskih i jugoslavenskih vlasti.

´Vrhovni savjet obrane podržao je usuglašeno rješenje kao privremeno, koje ne prejudicira konačno razgraničenje dviju država u tom prostoru´, piše u priopćenju objavljenom nakon sastanka.

U tekstu se dodaje da je zaključeno i da se tim prijelaznim rješenjem uspostavlja pogranični režim koji omogućuje jednostavniju cirkulaciju ljudi između dviju država.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će u idućem razdoblju, nakon povlačenja misije UN-a, pridonijeti izgrađivanju međusobnog povjerenja, bez povlačenja jednostranih poteza s obje strane do konačnog rješenja, piše u priopćenju.

Ranije u petak u portugalskome Portu, gdje sudjeluju na konferenciji Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), ministri vanjskih poslova Hrvatske Tonino Picula i SRJ Goran Svilanović objavili su da su dvije zemlje završile pregovoore o privremenom režimu za Prevlaku te očekuju da će protokol o tome biti potpisan idućeg tjedna.

Sastanku su uz članove Vrhovnog savjeta obrane, među ostalima, prisustvovali i predsjednik SRJ Vojislav Koštunica, predsjednik Srbije Milan Milutinović, v.d predsjednika Crne Gore Filip Vujanović, jugoslavenski premijer Dragiša Pešić te ministar obrane Velimir Radojević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara