U stampedu u indijskoj školi poginulo pet djevojčica

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

PET DJEVOJČICA poginulo je, a najmanje 30 učenika je ozlijeđeno u stampedu koji se dogodio u jednoj školi u Indiji. Zbog glasine koja se proširila školom da je voda koja je poplavila školu došla do struje poginulo je pet djevojčica dok je 30-ak učenika ozlijeđeno prilikom paničnog istrčavanja. Incident se dogodio u New Delhiju u višim razredima osnovne i srednje škole.

Jaka kiša koja je napadala večer ranije, poplavila je neke prostorije u školi. Dok su učenici bili na nastavi školom se proširila glasina kako je voda na višim katovima došla do prekidača od struje. Učenici su u panici počeli bježati van te su guranjem na stepenicama uzrokovali stampedo.

Odšteta roditeljima poginulih i ozlijeđenima u stampedu

Ministrica Sheila Dikshit posjetila je bolnicu u kojoj su smješteni ozlijeđeni učenici te je izjavila kako će istražiti cijelu situaciju i uzrok stampeda. Također je rekla kako će platiti odštetu od 100.000 rupija ubijenima, a 50.000 rupija ozbiljno ozlijeđenima, prenosi Thaindian News. Roditeljima djece koja su se nalazila u bolnici ulazak nije bio dopušten. Rođaci i lokalni stanovnici opkolili su ulaz škole u znak protesta zbog nemara uprave škole. Razjareni protestanti bacali su kamenje i pokušali su blokirati cestu koje vodi do škole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara