U Strasbourgu počela 112. sjednica Ministarskog odbora Vijeća Europe

MINISTARSKI odbor Vijeća Europe (VE) počeo je u četvrtak u Strasbourgu svoju 112. sjednicu na kojoj raspravlja o budućoj ulozi organizacije u Europi bez crta podjele, održavanju trećeg summita VE i mjerama za povećanje učinkovitosti Europskog suda za ljudska prava.

Na sjednici sudjeluje i hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula koji je prije njezina početka potpisao Konvenciju o kontaktima vezanim uz djecu.

Sjednicu Ministarskog odbora otvorio je glavni tajnik VE Walter Schwimmer, a predsjedavao je malteški ministar vanjskih poslova Joseph Borg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Picula na sastanku će iznijeti hrvatska stajališta o ulozi VE u stvaranju nove političke i pravne arhitekture u Europi, održavanju trećeg summita VE, reformi Eurpskog suda za ljudska prava, koji posljednjih godina bilježi veliki porast broja predmeta i djelovanju VE u trgovanju ljudima, promicanju slobodnog kretanja ljudi u slobodnoj Europi i borbi protiv terorizma.

Na sastanku ministarskog odbora sudjeluju ministarstva 45 zemalja članica VE od kojih samo četvrtinu vode ministri vanjskih poslova dok su na čelu ostalih zamjenici ministara, državni tajnici i drugi visoki dužnosnici.

(Hina) dh rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara