U Subotici podmetnut požar u kapelici

TIJEKOM božićnih blagdana u Vojvodini dogodilo se nekoliko incidenata u kojima su se na meti vandala našla vjerska i nacionalna obilježja katolika i Mađara, izvijestili su petak u Subotici predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara.

Najteži incident po njihovim riječima bilo je podmetanje vatre u jednoj kapelici u Subotici, u kojoj je tijekom blagdana ubačenom svijećom zapaljena slama ispod betlehemske štalice.

"Materijalna šteta nije velika, no ovo pokazuje da se ekstremizmu u Srbiji još nije stalo na put", izjavio je jedan od čelnika Saveza vojvođanskih Mađara Imre Kern, istaknuvši da policija traga za počiniteljima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da je u jednom vojvođanskom selu bilo provokacija tijekom mise polnoćke, da su razbijeni prozori na novosadskoj podružnici ove stranke, kao i prozor na sjedištu jedne organizacije koja posreduje kod izdavanja mađarskih viza.

Nadbiskup beogradski i predsjednik Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metoda Stanislav Hočevar izjavio je za Hinu da je podmetanje požara u kapelici jedini njemu poznat incident koji se dogodio u povodu obilježavanja katoličkog Božića u Srbiji.

"Gdje god je bilo uznemiravanja katoličkih vjernika tijekom božićnih blagdana riječ je o neciviliziranom djelovanju koje zaslužuje osudu", naveo je Hočevar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara