U subotu istječe rok za dopunu dužnosničkih imovinskih kartica

IAKO u subotu istječe jednomjesečni rok u kojem su državni dužnosnici svoje imovinske kartice morali dopuniti izjavama o podrijetlu imovine, saborskom Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa do danas nije stigla nijedna izjava, doznaje se u Povjerenstvu.

Riječ je o obvezi koja je svim državnim dužnosnicima - od članova Vlade i saborskih zastupnika do predsjednika općinskih vijeća u općinama s manje od 3000 stanovnika - propisana najnovijim izmjenama Zakona o sprječavanju sukoba interesa iz travnja.

No tijekom današnje rasprave u Hrvatskom Saboru zastupnici su izrazili svoje dvojbe glede toga što bi zapravo trebali dostaviti Povjerenstvu.

Tako je zastupnik Dragutin Lesar iz HNS-a savjetovao Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa da "donese potreban obrazac", inače će, kako je ocijenio, svi saborski zastupnici od nedjelje kršiti zakon koji su sami prihvatili.

Zastupnik SDP-a Ivo Josipović smatra, međutim, da za ispunjenje zakona ne trebaju nikakvi obrasci. "Ako sam u svojoj imovinskoj kartici naveo dvije kuće i rolls royce, onda vrlo jednostavno mogu napisati da sam kuće stekao nasljedstvom, a da sam royce kupio od zarade", kazao je Josipović.

S tim se složio i predsjednik Sabora Vladimir Šeks te pozvao zastupnike da "do subote napišu obrazloženje o načinu stjecanja rolls royceova i ostalih sitnica".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara