U subotu istječe rok za dopunu dužnosničkih imovinskih kartica

IAKO u subotu istječe jednomjesečni rok u kojem su državni dužnosnici svoje imovinske kartice morali dopuniti izjavama o podrijetlu imovine, saborskom Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa do danas nije stigla nijedna izjava, doznaje se u Povjerenstvu.

Riječ je o obvezi koja je svim državnim dužnosnicima - od članova Vlade i saborskih zastupnika do predsjednika općinskih vijeća u općinama s manje od 3000 stanovnika - propisana najnovijim izmjenama Zakona o sprječavanju sukoba interesa iz travnja.

No tijekom današnje rasprave u Hrvatskom Saboru zastupnici su izrazili svoje dvojbe glede toga što bi zapravo trebali dostaviti Povjerenstvu.

Tako je zastupnik Dragutin Lesar iz HNS-a savjetovao Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa da "donese potreban obrazac", inače će, kako je ocijenio, svi saborski zastupnici od nedjelje kršiti zakon koji su sami prihvatili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zastupnik SDP-a Ivo Josipović smatra, međutim, da za ispunjenje zakona ne trebaju nikakvi obrasci. "Ako sam u svojoj imovinskoj kartici naveo dvije kuće i rolls royce, onda vrlo jednostavno mogu napisati da sam kuće stekao nasljedstvom, a da sam royce kupio od zarade", kazao je Josipović.

S tim se složio i predsjednik Sabora Vladimir Šeks te pozvao zastupnike da "do subote napišu obrazloženje o načinu stjecanja rolls royceova i ostalih sitnica".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara