U sukobu narko bandi u Portoriku poginulo sedam osoba

U sukobu narko bandi u Portoriku poginulo sedam osoba

Tekst: Z.J. 
Foto: Specialunits

U PORTORIKU je došlo do oružanog sukoba u jednom baru u kojem je poginulo sedam osoba, više od 20 osoba ih je ranjeno. Sukob se dogodio zbog prevlasti na tržištu preprodaje drogom. Lokalni šef policije izjavio je kako su u napadu ranjene dvije ženske osobe od kojih je jedna trudnica koja je izgubila dijete zbog zadobivene rane te devetogodišnja djevojčica.

Po podacima policije u Portoriku ove je godine poginulo oko 709 osoba, što je mnogo više nego lani. Glavna tužiteljica Wanda Vazquez je naglasila kako je do ovog napada došlo zbog prevlasti narko bandi na tom području, prenosi Reuters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70 posto ubojstava povezano s narko obračunima

U nedjelju navečer u bar su ušla dva muškarca koja su počela pucati po ljudima koji su se tamo nalazili. Većina napadnutih je izvadila svoje pištolje i uzvratila te se sukob nastavio izvan bara na ulici. Muškarci koji su izazvali incident su se na kraju odvezli osobnim automobilom koji je bio parkiran u blizini bara.

Policajci koji su stigli na mjesto događaja otkrili su tri mrtva tijela u baru i tri ispred bara dok je jedna osoba preminula na putu prema bolnici. Policija je uhitila nekoliko preprodavača droge. Više od 30 posto pošiljki opojnih droga koje uđu u SAD idu upravo preko Portorika. Visokih 70 posto od ukupnog broja ubojstava u Portoriku je povezano s narko mafijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara