U svibnju tjedan Njemačke u Splitu

U SPLITU će 15. svibnja početi Dani Njemačke, a trajat će tjedan dana, najavio je danas u tom gradu savjetnik za međunarodnu suradnju Splitskog gradonačelnika Nikola Horvat.

Dane Njemačke u Splitu organizira Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, s Njemačko-hrvatskom gospodarskom komorom i Goethe institutom u Zagrebu, a u suradnju s Gradom Splitom.

Dani Njemačke u Splitu počet će odmah nakon blagdana sv. Dujma, na proslavi kojega će boraviti i izaslanstva gradova-prijatelja Splita iz Njemačke.

Najveći dio te kulturne priredbe održat će se na splitskim Prokurativama, a ispred njemačkoga konzulata na splitskoj rivi bit će postavljeno izložbeno mjesto, najavio je Horvat .
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno će se tjedan dana održavati predstavljanje njemačkoga gospodarstva, bit će otvoreno više izložaba, a organizirat će se i koncerti, među kojima je najavljen i koncert Matije Dedića.

Cilj Dana Njemačke promicanje je njemačkoga jezika, kulture i gospodarstva u Dalmaciji, naglasio je savjetnik za međunarodnu suradnju Grada Splita Nikola Horvat.

(Hina) xem ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara