U Švicarskoj lavina zatrpala mladog skijaša, izvukli ga živog i zdravog nakon 17 sati

U Švicarskoj lavina zatrpala mladog skijaša, izvukli ga živog i zdravog nakon 17 sati

Tekst: I.M.
Foto: AFP

U ŠVICARSKOJ je lavina zatrpala 21-godišnjeg skijaša, a spasioci su ga živog i zdravog iz snijega izvukli nakon 17 sati. Prošao je tek s lakšim ozeblinama i pothlađenošću.

Uspio je preživjeti jer je ostao zatočen u "zračnom džepu" koji se stvorio između slojeva snijega. Sam se nije mogao iskopati zbog težine snijega ispod kojeg je bio zatočen. Debljina bijelog pokrivača iznad njegova tijela je bila oko pola metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik lokalne policije, Jean-Marie Bornet, za AP je rekao: "Nikad nisam čuo za ovakav slučaj. Pod lavinom je teško preživjeti duže od 45 minuta. On je stvarno veliki sretnik.

Mladi skijaš se sam spuštao niz neoznačenu padinu u regiji Evolene, oko 80 kilometara istočno od Ženeve. Njegov nestanak je prijavljen u subotu oko 16.30 sati, a u potragu za njim su odmah krenuli spasilački timovi sa psima tragačima.

Psi su na trasi kojom je prošla velika lavina još sinoć nanjušili tragove 21-godišnjaka, ali je potraga zbog mraka i iz sigurnosnih razloga prekinuta i nastavljena je jutros uz pomoć helikoptera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara