U tebe se Milane uzdam!

ZVONIMIR ŠOSTAR, čije je fotografije kako se zabavlja sa striptizetom prvi objavio Index, najavio  je za danas konferenciju za novinare, no bila je to konferencija na kojoj novinari nisu mogli postavljati pitanja, već je Šostar pročitao svoju kratku izjavu i otišao.

"Svjestan sam da sam pogriješio kao gradski dužnosnik, ali i kao čovjek." - započeo je pročelnik gradskog ureda za zdravstvo obraćanje novinarima dodajući kako mu je žao što je njegova proslava rezultirala ovakvim posljedicama.

"Svjestan sam svoje odgovornosti. Izražavam najdublju i najiskreniju ispriku najprije svojoj obitelji, a potom svim građanima našega grada koje sam svojim činom uvrijedio ili povrijedio" - nastavio je.

"Stoga vas želim izvijestiti da gradonačelnik od prvog dana od kad sam u Poglavarstvu ima moj mandat na raspolaganju. Nastavljam raditi svoj posao najbolje što znam i mogu. O mojoj sudbini neka odluči gradonačelnik" - zaključio je Šostar svoje izlaganje te se pokupio ne dopustivši novinarima da postavljaju pitanja.

Milan Bandić je nakon objave fotografija na Indexu, koje su preuzeli gotovo svi domaći mediji, kazao kako je takvo ponašanje čovjeka koji je u njegovom timu neprimjereno, te da će o mogućim sankcijama odlučiti nakon što se Šostar vrati s odmora.

Novinari koji su bili uporni te čekali gradonačelnika nakon Šostarove pressice ipak su uspjeli "nažicati" jednu izjavu.

"Kolegi Šostaru preporučam što manje zabave i što manje striptiza, što manje putovanja, a što više rada." - kratko je rekao Bandić ne želeći ništa drugo komentirati.

Bandić odriješio grijehe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠTETA što pročelnik Šostar, prije nego što se prepustio milosti Svemoćnog nije dopustio niti jedno pitanje, pa nismo uspjeli saznati ništa od puno toga što nas je zanimalo.

Ne nešto kao "kako mala miješa", nego puno ozbiljnije stvari, primjerice zašto mu je glas dok je čitao dvije skrušene rečenice, koje je mogao poslati i kružnim sms-om, bio onako tronut i drhtav, kao da će briznuti u plač.

Radi li se o prehladi zarađenoj na skijanju, susprezanju suza zbog svijesti da je "pogriješio kao gradski dužnosnik i čovjek", a nije isključen ni žal što je ispao nešto sitniji frajer od gradonačelnika, koji mu je preko novina poslao packu da kad on to radi, "onda ide do kraja".

Naravno da je sumnja u iskrenost pročitanog skrušenog pokajanja prisutna i zbog toga što je Šostar tih pedesetak riječi sricao gledajući u papirić, ali barem je odustao od komičnog prvotnog opravdanja kako je "kada je vidio striptizetu ljut otišao", mada njegov zadovoljni kez na fotografijama sa rođendana govori suprotno.

Kao što se vidi, kada visoki dužnosnici kao što je Šostar demonstriraju ovakvu bahatost, po kojoj su spremni raditi nepodopštine, ali ne nalaze za shodno izaći pred javnost i ponuditi nešto više od izjavice, ostaju jedino kalkulacije, špekulacije i čamljenje pred vratima metropolitanskog usudnika i nada da će i nas pomilovati zraka njegove dobrote, odnosno rečenica dok se samozodovoljno šeretski cereka špancirajući sitnim vezom praćen brojnim kamerama i mikrofonima.

Bandić nam je ipak ukazao čast, kada se već Šostar to nije udostojio i poručio pročelniku "manje golotinje i putovanja, više rada i žrtvovanja", a Šostar će, kako slike i njegov letak kažu "nastaviti raditi svoj posao najbolje što zna i može".

Z.A.
Foto: M.P.


Foto: Index.hr


Foto: Index.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara