U teškoj prometnoj nesreći u Kanadi poginula dva Hrvata

U teškoj prometnoj nesreći u Kanadi poginula dva Hrvata

U TEŠKOJ prometnoj nesreći u kanadskom gradu Vancouveru smrtno je stradalo troje ljudi, dva brata Hrvata, 25-godišnji Tadija i 28-godišnji Nikola Jozić, te jedan Kanađanin, piše Vancouver Sun.

Do nesreće je došlo kada je automobil BMW sedan iz 1992. s petoricom mladića u kasnim dvadesetima okrznuo drugi automobil s kojim se utrkivao, te je zbog velike brzine vozač izgubio nadzor nad automobilom.

BMW s petoricom mladića prepolovio se nakon što je udario u rasvjetni stup, a veliku ulogu u nesreći imala je i vrlo skliska cesta jer je padala kiša.

Jedan od mladića još se uvijek bori za život, dok je peti mladić prošao s lakšim ozljedama koje nisu opasne po život.

Glasnogovornik policije Tim Fanning kazao je kako u svom 25-godišnjem radu nije vidio tako tešku nesreću, te je dodao kako policija sada traži i treći auto za koji vjeruju da je također sudjelovao u utrci.

Kako navodi vankuverska policija, za volanom drugog automobila bila je ženska osoba koja nije ozljeđena u nesreći.

U policiji se nadaju kako će se vozači drugih automobila javiti policiji kako bi mogli saznati što se zaista dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljeli su svaku sekundu života. Nikad nisu nikome rekli ružnu riječ." - kazao je za Vancouver Sun Tony Sedlić, bratić poginule braće dodajući kako su Nikola i Tadija bili vrlo ljubazni i dragi ljudi.

Sedlić je kazao i kako se obitelj Jozić u Kanadu doselila u potrazi za boljim životom u prosincu 1994. godine. Dodao je kako je trebalo mnogo snage i energije da se prilagode novom načinu života, no to im je pošlo za rukom i bili su vrlo uspješni.

Sedlić ne vjeruje kako su stradali zato što su se utrkivali, kao ni blizak prijatelj poginule braće.

Krešo Cvitanović, blizak prijatelj Nikole i Tadije kazao je novinarima kako ne vjeruje da su braća sudjelovala u uličnoj utrci. Tvrdi kako ih je dobro poznavao, te da oni nisu bili takvi. Dodao je kako su i oni i njihovi roditelji bili "dobri kao zlato" te da su tijekom rata primali izbjeglice u Hrvatskoj i pomagali im.

Poginuli Nikola radio je u BMW autosalonu, a Tadija je bio aviomehaničar.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara