U travnju telefoniranje jeftinije do 30 posto

KAKO je jučer utvrđen cjenik međusobnog povezivanja novih fiksnih operatera na T-HT-ovu mrežu mogu početi njihovi međusobni pregovori o pružanju usluga. Splitski Portus najavio je da će ponuditi 20 do 30 posto jeftinije usluge, dok su u Optimi najavili pojeftinjenje od oko 15 posto.

Agencija za telekomunikacije dala je jučer suglasnost na T-HT-ovu Standardnu ponudu o međusobnom povezivanju, no ona još nije javno objavljena kao to predviđa Zakon, te iz tog razloga nije moguće znati koliko će biti stvarni troškovi novih operatera. No, kako se na nju prilično dugo čekalo, dobro je što su konačno utvrđene cijene.

Oba nova fiksna operatera, koji će svoje usluge ponuditi, kako najavljuju, tijekom travnja, smatraju da su cijene mogle biti još povoljnije i da je bilo još prostora za njihovo snižavanje. Poručuju da će svakako ponuditi niže cijene telefoniranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Portusu su Novom listu rekli da će njihove cijene biti od 20 do 30 posto niže za usluge u međunarodnom i prometu prema mobilnim mrežama. Za sada ne žele reći konkretno kakve će biti cijene u nacionalnom prometu, ali su najavili da će i one biti niže.

Roland Žuvanić, predsjednik Uprave Optima Telekoma, rekao je da će cijena njihovih usluga ovisiti o vrsti paketa koje će korisnici moći izabrati, ali da će u prosjeku telefoniranje biti povoljnije za 15 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara