U trećem kvartalu Dell ostvario najbolje rezultate u povijesti

ZAHVALJUJUĆI rekordnoj isporuci proizvoda po cijelom svijetu, neto i operativnom dohotku, zaradi po dionici i zaradi od stalnih djelatnosti, treći kvartal Dellove fiskalne godine 2005. bilježi najbolje rezultate u njegovoj povijesti.

Dellov prihod povećan je na 12,5 milijardi USD, što je 18 posto više u odnosu na isti kvartal prošle godine, zahvaljujući stalnom i snažnom rastu od 27 posto u regiji EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika), te 25 posto u regiji APJ (Azija, Pacifik i Japan). U SAD-u je rast označen 20-postotnim povećanjem potrošnje od strane poslovnih korisnika.

Zarada po dionici je bila 33 centa, što je porast od 27 posto, za kvartal zaključno s 29. listopadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rekordni rezultati kvartala svjedoče o izvanrednom timu ove tvrtke koji provodi bolji poslovni model'', rekao je Kevin Rollins, generalni direktor Della. ''Sve povoljnije cijene komponenti dodatno pogoduju Dellu, s najvećim prednostima za korisnike i dioničare.

U 3. kvartalu, Dellova operativna dobit povećana je na 8,8 posto prihoda, što je najviša stopa koju je tvrtka zabilježila u posljednje četiri godine. Tvrtka je od stalnih djelatnosti postigla rekordnih 1,8 milijardi USD gotovine, a ukupni iznos gotovine i ulaganja porasli su na 12,4 milijuna USD. Dell je otkupio 38 milijuna svojih običnih dionica za 1,3 milijarde USD, nakon čega je ukupna količina dionica kupljenih u godini do današnjeg datuma dosegla 97 milijuna – smanjivši ponderiranu prosječnu cijenu izdanih dionica za gotovo 3 posto za ovu godinu.

Prema riječima Rollinsa, Dellove isporuke proizvoda za 4. kvartal trebale bi biti 20 posto više nego za isto razdoblje prošle godine. Takav rast trebao bi donijeti kvartalni prihod od oko 13,5 milijardi USD, što je porast od 17 posto, i zaradu po dionici od 36 centa, što je porast od 24 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara