U tri županije izbila četiri požara

U tri županije izbila četiri požara

U TRI županije danas popodne izbila su četiri požara, priopćeno je iz Vatrogasnog operativnog središta u Divuljama.

Prvo je u mjestu Tulove Grede-Mokri Dolac kod Svetog Roka u zadarskoj županiji, u 16.19 sati izbio požar gdje i dalje gori trava na miniranom području površine oko tri hektara. Požar gase 2 vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom te im pomaže i jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL. Požar je i dalje aktivan ali više nema mogućnosti širiti se dalje, stoji u priopćenju.

Splitsko-dalmatinska županija

Na području Prgometa, uz naplatne kućice prema autocesti, u 16.45 sati dojavljen je požar. Vatrom je zahvaćena hrastova šuma i nisko raslinje na površini od dva hektara. Dva protupožarna zrakoplova Canadair CL i jedan helikopter sudjelovala su zajedno s 26 vatrogasaca u gašenju tog požara, koji je u 18 sati lokaliziran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16.39 sati stigla je dojava i o požaru koji je izbio na području brda Šeminovca kod Krivodola, blizu Imotskog. Požarom je bila zahvaćena borova šuma na površini oko sedam hektara. U gašenju požara sudjelovala su 33 vatrogasca i dva helikoptera, a požar je u 18.25 sati stavljen pod nadzor.

Šibensko-kninska županija

Trava i nisko raslinje gorjeli su i u Pokrovniku kod Drniša. Požar je izbio u 15.55 sati a u gašenju su sudjelovali jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL i dva Air Tractora te 19 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila. U 18.20 sati požar je lokaliziran.

B.V.
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara