U urušavanju krova u Poljskoj poginulo najmanje 65 ljudi

U urušavanju krova u Poljskoj poginulo najmanje 65 ljudi

NAJMANJE 65 osoba poginulo je u subotu navečer u izložbenoj hali u Chorzowu na jugu Poljske, kad se na nju srušio krov pod teretom snijega, najnoviji su službeni podaci o nesreći koje je u subotu prijepodne objavila policijska uprava u Varšavi.

"65 osoba je poginulo", rekao je glasnogovornik policije Krzysztof Mejer. Ranjenih je više od 140, od kojih se, prema Mejeru, još 90 osoba nalazi u Chorzowu u bolnici.

Poljski su mediji objavili da u ruševinama dvorane u kojoj se u trenutku rušenja održavala izložba golubova već više od osam sati nije pronađen nitko živ.

Krov izložbene hale u poljskome mjestu Chorzowu blizu Katowica gdje se održavala izložba golubova s više od 120 izlagača i oko 500 gostiju, kupaca i posjetitelja, urušio se pod težinom snijega.

Prema službenim izvorima, među poginulim i ranjenim ima i stranih državljana i djece. Nacionalnost poginulih nije poznata, ali su mediji javili da se među ranjenima u bolnici u Chorzowu nalazi i petoro Nijemaca, jedan Čeh i jedan Belgijanac.

Poljski premijer Kazimierz Marcinkiewicz je zbog ovoga odlučio odgoditi posjet Švedskoj planiran za ponedjeljak i utorak, a predsjednik Lech Kaczynski proglasit će dan žalosti u Poljskoj.

Sanader uputio izraze sućuti poljskom premijeru

Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader uputio je u nedjelju izraze sućuti poljskom premijeru Kazmierzu Marcinkiewiczu povodom nesreće u gradu Chorzowu.

"S velikom sam tugom primio vijest o nesreći u Chorzowu, u kojoj je zbog urušavanja krova poginulo više od 60 ljudi, više od stotinu je ranjenih i mnogima se još ne zna sudbina", navodi se u poruci premijera Sanadera.

"U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, molim Vas primite duboku sućut, i znajte da su naše misli i molitve s Vama i građanima Poljske u ovim teškim trenucima", dodaje se u poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeks uputio izraze sućuti poljskom kolegi

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je u nedjelju izraze sućuti poljskom kolegi Mareku Jureku povodom nesreće u poljskom gradu Chrozowu gdje je u subotu u urušavanju krova izložbene hale poginulo najmanje 66 ljudi, priopćeno je iz Sabora.

"S tugom i nevjericom primio sam tragičnu vijest o teškoj nesreći u Chorzowu u kojoj su brojni poljski građani poginuli i teško stradali", navodi se u Šeksovoj poruci predsjedniku poljskog Sejma.

"Molim Vas da u ovim teškim trenucima za Vašu zemlju, obiteljima poginulih i unesrećenih prenesete izraze sućuti u ime zastupnika Hrvatskog sabora i moje osobno", navodi se u Šeksovoj poruci.

Predsjednik Mesić uputio izraze sućuti u povodu nesreće u Poljskoj

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je poljskom predsjedniku Lechu Kaczynskom izraze sućuti u povodu nesreće u Chorzowu kod Kattowica gdje su u urušavanju krova izložbene hale poginule desetine ljudi, doznaje se u nedjelju iz Ureda Predsjednika.

Papa Benedikt XVI. moli za stradale u Poljskoj

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je rekao da moli za stradale u poljskom gradu Chorzowu gdje je u urušavanju krova izložbene hale poginulo 66, a ranjeno je više od stotinu ljudi.

"Dok pozdravljam poljske hodočasnike u mislima sam s brojnim žrtvama koje su poginule sinoć u nesreći koja se zbila u Chorzowu", rekao je na poljskom Benedikt XVI. na kraju nedjeljnog angelusa.

"Milosti Božjoj preporučam one koji su poginuli, u duši sam s njihovim obiteljima i obiteljima onih koji su ranjeni u ovoj nesreći. Sve ih od srca blagoslivljam", rekao je papa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara