U utorak u Mariboru konferencija "Susjedi bez granica"

U mariborskom hotelu Habakuk u utorak će se održati konferencija o regionalnoj suradnji graničnih područja Austrije, Madžarske, Slovenije i Hrvatske pod nazivom "Susjedi bez granica" na kojoj se očekuje više od 200 sudionika iz četiriju država. L

Povod za skup je skorašnje uključenje Slovenije i Madžarske u Europsku uniju, te inicijativa o osnivanju "prekogranične televizije" u kojoj sudjeluje više regionalnih televizijskih kuća iz Maribora, Szombatelya, Varaždina i Graza.

Kanal 10 (Slovenija), Steiermark 1 i MEMA TV (Austrija), VTV Varaždin (Hrvatska) i TV Szombately (Mađarska) potpisat će tom prigodom i sporazum o stvaranju medijskog regionalnog "grozda" i produkcijskoj suradnji na području informiranja, kulture i turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je najavljeno sa slovenske strane, na konferenciju je pozvan i slovenski premijer Anton Rop koji će održati uvodni govor. Uz njega, na konferenciji će sudjelovati ministrica za kulturu Andreja Rihter i ministrica za regionalnu suradnju Zdenka Kovač.

Iz Hrvatske, očekuje se dolazak ministrice za europske integracije Kolinde Grabar Kitarović i ministra za kulturu Bože Biškupića. Na konferenciji će sudjelovati i šef delegacije Europske unije u Ljubljani Erwan Fouere.

(HIna) xfl ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara