U "V. LENCU" ZAVRŠEN PROCESNI DIO PLINSKE PLATFORME "MARICa"

Gradnja procesnog dijela platforme "Marica" u "Viktoru Lencu" završila je i sljedeći će tjedan biti postavljen na plinsko polje "Marica" u sjevernom Jadranu, priopćila je danas INA.

Konstrukcija, koju je po dogovoru INA-e i talijanskog partnera AGIP-a (koji su osnovali zajedničku tvrtku INAGIP) bila obvezna izgraditi hrvatska strana, teška je 580 tona, a nadzirat će proizvodnju plina iz triju bušotina, izdvajat će vodu te mjeriti proizvedene količine i usmjeravati ih prema prihvatnoj talijanskoj platformi.

Nosiva konstrukcija platforme već je postavljena na plinskom polju "Marici", a gotovi su i rudarski radovi u opremanju proizvodnih bušotina, ističe se u Ininu priopćenju.

Procesni dio platforme "Marica" bit će sljedeći tjedan postavljen na pripremljeno postolje, a nakon spajanja s bušotinama i polaganja otpremnog plinovoda, pušten u rad u kolovozu ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Plinsko polja "Marica" u prvoj će fazi proizvoditi 500.000 prostornih metara zemnog plina na dan.

Dovršetak toga plinskog polja dio je programa gradnje plinskih polja u sjevernom Jadranu.

Plinska polja "Ivana C", "Ika A", "Ika B", "Ida A", "Ida B" i "Ida C" sa sabirnim sustavom do servisne platforme "Ivana K" i transportnim sustavom do Pule trebala bi (u sklopu projekta plinofikacije Mala Gea) početi proizvodnju i povezati se s talijanskim plinskim terminalom u Casalborsettiu do kraja 2005., navodi se u priopćenju.

(Hina) xhšup ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara