U Valpovu obnovljene orgulje stare 127 godina

REKONSTRUKCIJA i restauracija valpovačkih orgulja starih 127 godina, koje se nalaze u dvorskoj kapelici Svetoga Trojstva u valpovačkom dvorcu NormannPrandau, a koje su više od 20 godina bile izvan upotrebe, ovih je dana završena.

Obnovu su obavili stručnjaci zagrebačke umjetničke radionice Heferer, a trajala je duže od pola godine. Na obnovi je radilo desetak vrhunskih stručnjaka te poznate umjetničke radionice, a radove je financiralo Ministarstvo kulture. Obnovljene orgulje od neprocjenjive su vrijednosti, jedinstvene u Hrvatskoj, pa i u Europi, ističu stručnjaci Hefererove umjetničke radionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Valpovački gradonačelnik Tomislav Ivić kazao je za Hinu da su za kulturnu promidžbu Valpova vrijedne orgulje koje su ponovno u funkciji od velikog značenja. Prvi koncert na starim orguljama u subotu održao je u dvorskoj kapelilci Svetoga Trojstva maestro Alen Kopunović Legetin, zborovođa i orguljaš katedrale u Požegi.

U Valpovu, koji ima 12 tisuća stanovnika, tijekom cijele godine održava se niz kulturnih događanja, među kojima i tradicionalno Ljeto valpovačko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara