u valpovu se snima film ´družba isusova´

Više od stotinu Valpovčana statira u filmu ´Družba Isusova´, scenarista i redatelja Silvija Petranovića, koji se jučer i danas snima u Valpovu.

Riječ je o ekranizaciji djela uglednog češkog književnika Jirija Šotole, a uz Hrvatsku televiziju kao koproducent se pojavljuje poljska producentska kuća koja je sudjelovala u produkciji Spielbergove ´Shindlerove liste´ i ´Pijanista´ Romana Polanskog.

Zidine valpovačkog dvorca poslužile su kao scenografija za snimanje radnje smještene u 17. stoljeće, no filmska ekipa nije htjela otkriti na koji je način knjiga pretočena u scenarij.

Glavni glumac Milan Pleština tek je šturo opisao svoj lik kazavši da ´glumi patera Hada, člana Družbe Isusove, jezuita koji je dobio poseban zadatak, dakle da obavi posao koji do tada nije radio´. Glavna je glumica Leona Paraminski.

Prva je klapa filma prošli tjedan pala na Lonjskom polju, snimanje bi trebalo završiti u svibnju, a postprodukcija u listopadu. Filmsku glazbu skladao je Alfi Kabiljo.

Po riječima Silvija Petranovića, zanimanje za film ´Družba Isusova´ pokazala su i strana tržišta, a na Hrvatskoj televiziji bit će prikazan kao serija.

U stanci današnjeg snimanja Petranović je zahvalio valpovačkom gradonačelniku Tomislavu Iviću na suradnji kao i statistima, uglavnom članovima KUD-a Valpovo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara