U Varaždinskoj županiji 29 zaštićenih dijelova prirode

NA PODRUČJE Varaždinske županije evidentirano je 29 zaštićenih dijelova prirode, a očekuje se da još nekoliko lokaliteta dobije taj status, kazala je na današnjoj sjednici Savjeta za zaštiitu okoliša Varaždinske županije predsjednica savjeta Alenka Car.

Dodala je da su zaštićeni dijelovi prirode u tom dijelu Hrvatske ubilježeni i upisani u katalog Javne ustanove za upravljanje zaštićenih dijelova prirode, koju je Varaždinska županija utemeljila prva u Hrvatskoj.

O stanju okoliša u Varaždinskoj županiji govorio je predsjednik Županijske skupštine Danijel Vereš, istaknuvši da je i u tom dijelu Hrvatske priroda onečišćena.

Ipak, u Varaždinskoj županiji postoji ekostožer, u tijeku je izrada plana djelovanja kod potrebe zaštite okoliša, a po prvi puta iz ovogodišnjeg proračuna izdvaja se 35 tisuća kuna za rad tamošnjih 13 ekoudruga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredstva su dodijeljena ekoudrugama, koje su dostavile program rada.

Sjednica Savjeta za zaštitu okoliša Varaždinske županije održana je uz današnji Dan planeta Zemlje u prostorijama Poljoprivredne i veterinarske škole "Arboretum Opeka" u Vinici pokraj Varaždina.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara