U veleposlanstvu malteškog reda oproštaj od Guilija Einaudija

U VELEPOSLANSTVU Suverenog viteškog malteškog reda u Zagrebu u srijedu je održana prigodna svečanost povodom odlaska monsinjora Giulia Einaudia, apostolskog nuncija u Hrvatskoj.

Pomoćnik ministra vanjskih poslova Darko Bekić održao je u ime MVP-a prigodni govor, u kojem je istaknuo kako je monsignor Einaudi došao na dužnost apostolskog nuncija u Hrvatsku 1992. godine, u najtežim trenucima hrvatske suvremene povijesti.

"Nije ga moguće spomenuti, a da se ne uzme u obzir cijelo proteklo desetljeće demokratskog razvoja neovisne i suverene Hrvatske, jer je on bio jedan od glavnih protagonista u tom povijesnom procesu za hrvatski narod i državu", rekao je Bekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je istaknuo doprinos msgr. Einaudija u pripremi četiri ugovora potpisana između Svete Stolice i Republike Hrvatske, koji su danas oživljeni u svakodnevnoj praksi.

Osim toga, istaknuo je kako je djelatnost msgr. Einaudija bila ključna za treće apostolsko putovanje Pape Ivana Pavla II Hrvatskoj, njegovo 100. putovanje u inozemstvo, prilikom 25. godišnjice njegovog pontifikata,

"To smatramo posebnom časti i priznanjem za našu zemlju", rekao je u prigodnom govoru Darko Bekić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara