u velikoj gorici otvoreno veleučilište

Veleučilište s pet novih studija otvoreno je danas u Velikoj Gorici.

Prvo veleučilište u povijesti Velike Gorice osnovalo je studije održavanja zrakoplova, održavanja računalnih sustava, održavanja motornih vozila, studij pirotehnologije po prvi put u Hrvatskoj i studij humanitarnog razminiranja po prvi put u svijetu, rečeno je na svečanosti otvaranja Veleučilišta.

Trogodišnji studij upisalo je više od stotinu studenata. Velika Gorica darovala je zgradu iz 1863. u središtu grada, a do njezina uređenja nastava će se održavati na drugim mjestima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Dobrović, dekan Veleučilišta, obraćajući se brucošima i profesorima, rekao je da studiji možda na prvi pogled ne izgledaju komercijalno, ali da su oni rezultat istraživanja tržišnih potreba hrvatskog gospodarstva.

Većina vas imat će zaposlenje čim završi studij. Na završnoj godini studija razvit ćemo s poduzećima suradnju oko posebnog prilagođavanja stečenih znanja njihovim potrebama, rekao je Dobrović i zamolio studente da se s povjerenjem obrate vodstvu Veleučilišta, ne samo u prvim danima uhodavanja, nego da to bude i stalni način suradnje studenata i zaposlenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara