U Velikoj Pisanici otvoreni novi pogoni poljoprivredne zadruge

UZ DAN općine Velike Pisanice nedaleko od Bjelovara pomoćnik ministra obrta, malog i srednjeg poduzetništva Ivan Đopar otvorio je novi pogon sušare, silose i mješaonicu stočne hrane Poljoprivredne zadruge Velika Pisanica, vrijedne 5 milijuna kuna od kojih je 3 milijuna kredit Poduzetnik 1.

Upravitelj Poljoprivredne zadruge Branko Kovač naglasio je kako je to korak prema povezivanju ratarske i stočarske proizvodnje, a cilj je zadruge, koja obrađuje 400 hektara zemlje, dostići proizvodnju od 15 tisuća svinja na godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz Dan općine bjelovarsko-bilogorski dožupan Mladen Mohr otvorio je 4,5 kilometara novoasfaltirane prometnice u Velikoj Pisanici vrijedne 2 i pol milijuna kuna čiju je gradnju financirala Županijska uprava za ceste te općina Velika Pisanica iz svog proračuna.

U općini Velikoj Pisanici živi oko 1250 stanovnika među kojima i pripadnici brojnih nacionalnih manjina. Tako je na svečanosti bio i generalni konzul mađarskog veleposlanstva u Hrvatskoj Lajos Molnar.

Načelnik općine Fredi Pali rekao je kako je cilj općine poticanje razvoja poljoprivrede i malog poduzetništva te gradnja vodooprskrbnog sustava koji bi se trebao priključiti na magistralni županijski vodovod, a jedan je od najvećih problema te općine stalno smanjivanje broja stanovnika i prometna izoliranost jer je Velika Pisanica smještena dosta daleko od državne ceste Bjelovar-Daruvar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara