U vezi bombaških napada policija ispitala branitelje s Trpinjske ceste

DJELATNICI krim-policije su u intenzivnoj potrazi za bombašima koji su postavili eksplozivne naprave u Trpinju i Borovu selu, a u sklopu istrage ispitano je i 30-tak branitelja, koji su u Domovinskom ratu zaustavljali srpske tenkove na čuvenoj Trpinjskoj cesti, doznaje Jutarnji list.

Kako bi pomogli vukovarskoj policiji i što bržem otkrivanju počinitelja napada koje su mnogi okarakterizirali kao terorističke, u Vukovar je stigla posebna skupina MUP-ovih kriminalista.

"Jutarnji" neslužbeno doznaje da su u intenzivnoj istrazi ispitani na deseci osoba, kako Srba tako i Hrvata, a među njima je i 30-tak branitelja s Trpinjske ceste, od kojih je dio napravio i test tzv. parafinske rukavice, da bi na kraju ispitivanja svi bili pušteni kućama.

Prvi rezultati vještačenja nad materijalnim dokazima pribavljenim na mjestima napada, koja je proveo zagrebački Centar "Ivan Vučetić", trebali bi biti poznati u utorak

Lokalna policija još uvijek nije u javnost pustila bilo kakve detalje istrage, a prema neslužbenim informacijama, ispred ulaznih vrata u zgradu Općine Trpinja eksplodiralo je oko pola kilograma nepoznatog eksploziva.

Osumnjičenih još uvijek nema, a opsežna policijska istraga se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara