U Vinkovcima otvoren 9. sajam zdravlja

Na terenima Sportskorekreacijskog centra "Lenije" u Vinkovcima danas je otvoren 9. sajam zdravlja na kojem sudjeluje 125 izlagača iz cijele Hrvatske.

Sajam se održava do nedjelje, 24. travnja, a na izložbenim štandovima predstavljeni su proizvodi i usluge iz područja očuvanja i podizanja kvalitete zdravlja, očuvanja okoliša, zdrave prehrane, rekreacije i kvalitetnijeg življenja.

Tijekom trajanja sajma predviđeno je i održavanje niza seminara, okruglih stolova, simpozija, foruma i sastanaka o brojnim temama koje utječu ili imaju dodira sa očuvanjem zdravlja, podizanjem kvalitete življenja i očuvanjem okoliša te pravilnog pristupa društva pojedinim kategorijama stanovništva.

Održat će se i niz sportskih i zabavnih priredbi.

Organizatori 9. sajma zdravlja su grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska mreža zdravih gradova i Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sajam zdravlja otvorio je ministar zdravstva Neven Ljubičić koji je tom prigodom pozvao građane Hrvatske na aktivni pristup životu, očuvanju zdravlja i podizanju kvalitete življenja.

"Zdravi grad i zdrava županija su najstarija europska politika kojoj se Hrvatska ne pridružuje već u kojoj vodi u Europi", rekao je potpredsjednik Hrvatske mreže zdravih gradova dr. Slobodan Lang.

Nacionalna korodinatorica mreže zdravih gradova dr. Selma Šogorić ocjenila je kako Sajam zdravlja na najbolji način pokazuje da se u jednoj zemlji paralelno mogu odvijati ekonomski i socijalni razvoj.

Sudionike sajma pozdravili su i vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

(Hina) xzdra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara