U Vinkovcima prosvjedovalo 1000 ljudi, propao prosvjed u Čakovcu

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

NA PROSVJEDIMA za rušenje Vlade u Čakovcu danas se okupilo tek 50-ak prosvjednika. Portal eVarazdin navodi kako je to najvjerojatnije i posljedica činjenice da je današnji prosvjed organizirao drugi organizator.

Na prosvjedu protiv Vlade održanom u ponedjeljak okupilo se oko 1200 prosvjednika, a organizatorica je bila Maja Lesar, kći Dragutina Lesara, dok je današnji prosvjed organizirao Branimir Bunjac.

Bunjac je na skupu kritizirao i oporbene stranke, što Lesar nije napravila, te im poručio "da im vjerujemo samo malo više nego ovima koji su na vlasti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prosvjednici su skandirali "Bando odlazi" te aplaudirali, a vrlo skoro su se i razišli.

U Vinkovcima prosvjedovalo 1000 ljudi

Znatno uspješniji bio je prosvjed u Vinkovcima, gdje je na ulice izašlo oko 1000 ljudi. Prosvjed je otvoren manjim incidentom, kojeg je uzrokovao jedan pristaša HDZ-a. Došao je do prosvjednika i počeo galamiti kako je njemu dobro s ovom vlasti jer ima dobru mirovinu, te je došlo do naguravanja. Situaciju su primirili predstavnici seljačkih udruga koji su podržali prosvjed u Vinkovcima.

"Tražimo proglašenje elementarne nepogode zbog HDZ-ova upravljanja Hrvatskom" i "Impotentnoj Vladi 'diže' se narod" samo su neki od transparenata kojima su prosvjednici izrazili svoje nezadovoljstvo. Tomislav Pokrovac, jedan od organizatora prosvjeda seljaka, naglasio je da je HDZ-ova vlast u 10 godina ukrala 100 milijardi kuna, "a Ivo Sanader nije jedini koji je krao". Tijekom prosvjedne šetnje jedna je žena zapalila svoju člansku iskaznicu HDZ-a. Prosvjed je osiguravalo nekoliko desetaka policajaca.

U Zadru se okupilo oko 300 prosvjednika

U Zadru je na prosvjede izašlo oko 300 ljudi. Okupili su se u 18 sati na Narodnom trgu, a povorka je prošla Kalelargom, preko Pozdrava suncu, te se vratila natrag na glavni gradski trg. Prosvjednici su skandirali parole poput "Jaco odlazi" i "Zadre poludi", javlja eZadar. Na transparentima su se mogle vidjeti poruke poput "Ovo nije revolucija, ovo je evolucija" i "Još nismo ni ljuti". Prosvjednici u Zadru ispred zgrade Gradske uprave zapalili su nekoliko svijeća, te zakazali novi prosvjed u subotu u 12 sati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara