U višestrukom sudaru na staroj karlovačkoj poginuo vozač kamiona

U SUDARU dvaju automobila i dvaju teretnih vozila, od kojih je jedno prevozilo opasan teret, danas oko 11 sati u Draganićima kod Karlovca poginuo je vozač kamiona s opasnim teretom, vlasnik autoprijevozničkog obrta Stjepan Dumešić (1952.) iz Tomašnice kod Ozlja, doznaje se u PU karlovačkoj.

Iz teretnog vozila, koje je u dva plastična tanka prevozilo oko 2500 litara korozivne tvari adipoyl chloride (UN 1760), iscurilo je oko 500 litara, no daljnje curenje spriječili su vatrogasci, a izliveni sadržaj sakupili.

Zamjenik zapovjednika karlovačke Javne vatrogasne postrojbe Denis Buturajac rekao je da se, zahvaljujući njihovoj pravodobnoj intervenciji, spriječilo istjecanje u okoliš te toksične i lako zapaljive tvari, čiji je sastojak sumporna kiselina. Izlivena tekućina crpkama je skupljena, a brana od mljevene opeke upila je izliveni sadržaj, rekao je Buturajac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim policijskim informacijama, sudar se dogodio kada je vozačica "opel astre" zaustavila automobil na cesti radi skretanja, a kamion iza nje nije uspio na vrijeme stati te je udario u "astru". U tom trenutku iz suprotnog je smjera naišao drugi kamion, došlo je do sudara, a nakon toga na njih je naletio i osobni automobil marke "mercedes".

Dva velika plastična spremnika s opasnom tekućinom nalazila su se na kamionu preminulog Dumešića, a drugi je kamion vlasništvo tvrtke "Almont Gašpić". Među ostalim sudionicima nema teže ozlijeđenih.

Promet na tom dijelu stare karlovačke ceste teče jednim trakom, a regulira ga prometna policija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara