U Vojvodini dan žalosti zbog masakra u kojem je ubijeno pet osoba

U Vojvodini dan žalosti zbog masakra u kojem je ubijeno pet osoba

Screenshot: Facebook

U VOJVODINI je u nedjelju dan žalosti zbog masakra u banatskom selu Žitište u kojemu je pretprošle noći ljubomorni muž ubio bivšu ženu i još četiri osobe, a još 23 osobe ranio pucajući u lokalnom kafiću iz automatske puške.

Zbog tragedije u selu Žitište u Srednje-banatskom okrugu proglašena je trodnevna žalost, a srbijanska javnost i mediji već drugi dan analiziraju je li ovaj zločin mogao biti izbjegnut i tko je sve zakazao u sustavu zdravstveno-socijalne zaštite te koliko je još ilegalnog oružja zaostalog iz rata 90-ih godina prošlog stoljeća u posjedu potencijalnih ubojica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kući osumnjičenog za peterostruko ubojstvo u Žitištu Siniše Zlatića, počinjeno automatskom puškom "kalašnjikov", policija je našla još jednu pušku i izvjesnu količinu streljiva u ilegalnom posjedu, potvrdio je srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

Istodobno, ministar tvrdi kako ubojica do sada nije imao niti jednu prekršajnu ili kaznenu prijavu, ali mu proturječe izjave Zlatićeva bivšeg punca Svete Savanovića, koji je medijima rekao da je i sutkinja prilikom rastave braka upozorila Sinišu Zlatića da se ne smije nasilno ponašati prema bivšoj supruzi. Savanović kaže i da se njegova kćerka više puta obraćala socijalnim službama, ali je pomoć izostala.

Ubojica Siniša Zlatić iz Žitišta je, kako navode beogradski mediji, sin izbjeglica iz okoline Vajske u Slavoniji, koji su u Srbiju došli 90-ih godina prošlog stoljeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara