U Vukovaru na starom katoličkom groblju otkrivena još jedna masovna grobnica

NA STAROM katoličkom groblju u Vukovaru na temelju dojave članova obitelji pokojnog Hrvoja Grgića iz Vukovara, koji je trebao biti pokopan u grobnici na tom groblju, pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostatci šest osoba.

Po riječima predstojnika Vladina Ureda za zatočene i nestale pukovnika Ivan Grujića očito je da je riječ o žrtvama iz 1991., "a najmanje dvije žrtve bili su hrvatski branitelji".

Posmrtni ostatci prevezeni su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grujić ističe kako su djelatnici Ureda za zatočene i nestale do sada na Starom katoličkom groblju u Vukovaru obavili više provjera i ekshumacija, ali kako nisu mogli otvarati sve grobnice. Dodao je kako ne isključuje mogućnost da će sličnih slučajeva biti još.

Po njegovim riječima ta je grobnica 138. masovna grobnica do sada otkrivena u Hrvatskoj. Do sada je u Hrvatskoj ekshumirano 3411 žrtava srpske agresije od kojih su 2842 identificirane.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji ekshumirano je 1928 i identificirano 1616 žrtava. Na popisu zatočenih i nestalih još je 1246 osoba od kojih je 568 s područja Vukovarsko-srijemske županije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara