U Vukovaru noćas izgorjela stambena zgrada sa četiri stana

U VUKOVARSKOJ četvrti Borovo naselje noćas oko jedan sat iza ponoći buknuo je požar na neobnovljenom stambenom objektu s četiri stana, u Ulici Ante Starčevića, od kućnog broja 57 do 63.

Stanari su sami protupožarnim aparatom pokušali ugasiti vatru, a, kako nisu uspjeli, pozvali su vatrogasce. No, kako je istaknuo jedan od stanara, Dragan Dedić, već je bilo kasno jer je požar zahvatio cijeli objekt.

Vatru je gasila dežurna postrojba vukovarskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD), ali unatoč njihovoj intervenciji izgorjela je i zgrada i imovina stanara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jutros je oštećene obitelji posjetio vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl, te je odmah za 16 njihovih članova osigurao smještaj i prehranu u hotelu za samce u Borovu naselju.

Gradonačelnik Štengl najavio je da će Grad Vukovar poduzeti daljnje mjere skrbi ze te obitelji te će resornom ministarstvu predložiti da ta stambena zgrada odmah uđe u program obnove.

Stanar Dragan Dedić također je rekao kako pretpostavlja da je uzrok požara začepljenje srednjeg dimnjaka u zgradi, a policija je provela očevid kako bi se točno utvrdio uzrok požara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara