U VUKOVARU OBILJEŽEN DAN DUNAVA

Pod geslom "Dunav most prema budućnosti" u Vukovaru je danas prvi put obilježen Dan Dunava, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Hrvatskih voda.

Tim povodom su generalni direktor Hrvatskih voda Davorin Androšić i vukovarsko-srijemski dožupan Đurica Mišin, simbolično prerezavši vrpcu, otvorili ispostavu Hrvatskih voda u Vukovaru, koja se nalazi u zgradi Hrvatskog veslačkog kluba "Vukovar".

U istom prostoru postavljena je i dokumentarna izložba o Dunavu, autora Radoslava Karleuše iz Zagreba.

U ime Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva državni tajnik Božo Galić podsjetio je kako je povodom desetogodišnjice potpisivanja Konvencije o zaštiti rijeke Dunav, potpisane 29. lipnja 1994. u Sofiji, međunarodna komisija za zaštitu rijeke Dunav odlučila obilježiti 29. lipanj kao Dan Dunava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U podunavskoj regiji danas živi 83 milijuna ljudi, a ta druga najdulja europska rijeka povezuje 18 država, rekao je Galić, dodajući kako se ekološko gospodarenje i očuvanje Dunava danas nameće kao zajednički problem i obveza svih država kroz koje Dunav protječe.

U Dunav je bačen i vijenac u spomen poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u obrani Vukovara, a zatim je u novootvorenim prostorijama vukovarske ispostave Hrvatskih voda predstavljen i plan vodno-gospodarskog razvoja Vukovara u kojemu rijeka Dunav čini bitan čimbenik razvoja grada Vukovara.

(Hina) xžd ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara