u VUKOVARu svečano OTVORENA obnovljena VI. OSNOVNA ŠKOLA

U Vukovaru je danas svečano otvorena obnovljena VI. osnovna školu u četvrti Borovo naselje u čiju je obnovu utrošeno ukupno 11,5 milijuna kuna, a od toga je Bjelovarskobilogorska županija sudjelovala s 5,5 milijuna kuna.

Školu su otvorili bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i pomoćnik ministra javnih radova, obnove i graditeljstva Ljudevit Herceg. U opremanju škole sudjelovala je i Vukovarsko-srijemska županije, gradovi Vukovar i Zagreb te Jadranski naftovod.

VI. osnovna škola površine je 3200 četvornih metara, ima 18 učionica i sportsku dvoranu, te prateće sadržaje. Školu pohađa 289 učenika u 16 odjeljenja od prvog do osmog razreda uključujući i razrede s programom za djecu srpske nacionale manjine te Područnu školu u prigradskom naselju Lipovači.

Na području Vukovarsko-srijemske županije resorno je ministarstvo obnovilo ukupno 46 osnovnih i srednjih škola.

Pomoćnik ministra Ljudevit Herceg najavio je da će to ministarstvo programom, koji je pokrenut sredstvima državnog proračuna i kreditima poreznih obveznika, obnoviti još 24 škole na području te županije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da će tim završetkom do polovice 2005. godine stanje zgrada i socijalne infrastrukture na ovom području biti nešto bolje", izjavio je Herceg.

Zaslužnima za obnovu i opremanje novootvorene VI. osnovne škole ravnateljica Anica Ilišević uručila je zahvalnice.

Nakon VI. osnovne škole, pomoćnik ministra Ljudevit Herceg bit će nazočan i otvorenju III. osnovne škole i III. srednje škole u Vukovaru te adaptiranog potkrovlja Gimnazije u Vinkovcima. Također će sa suradnicima posjetiti saniranu i rekonstruiranu crkvu bl. Djevice Marije u prigradskom naselju Sotinu, u koju je uloženo 5,3 milijuna kuna, a u tome je s oko 1,3 milijuna kuna sudjelovao Humanitarni fond iz Australije.

(Hina) jv vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara