U Zadru obilježen dan grada

NA SVEČANOJ sjednici Gradskog vijeća, kojom je obilježen blagdan sv. Krševana i Dan grada Zadra, uručena su javna priznanja grada Zadra istaknutim pojedincima i ustanovama, a nagrada za životno djelo dodijeljena je dr. Šimi Peričiću za osobite zasluge na području povijesti.

Istaknuvši da se "Zadar nakon uspješne obrane i uspostave samostalnosti Republike Hrvatske vinuo među najuspješnije hrvatske gradove", gradonačelnik Božidar Kalmeta osvrnuo se na rad gradske uprave u prošlih godinu dana.

Po njegovim riječima, ta je godina bila obilježena stjecanjem statusa sveučilišnog grada, izgradnjom autoceste, dobitkom zastave Vijeća Europe za međunarodnu aktivnost i otvorenost grada, a najviše će ostati u sjećanju po posjetu Svetoga Oca.

Zadar danas bilježi porast gospodarstva i zaposlenosti, bolji od državnog prosjeka, istaknuo je Kalmeta i napomenuo da su najveći problemi nezaposlenost, raširenost ovisnosti o drogama i agresija bespravne izgradnje, što se može spriječiti jedino jačanjem pravne države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozdravljajući nazočne, predsjednik Gradskog vijeća Zadra Davor Aras posebno je pozdravio i počasnog građanina Zadra generala Antu Gotovinu "gdje god bio", što su nazočni pozdravili pljeskom i skandiranjem "Ante, Ante".

(Hina) ima dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara