U Zadru uhićeni krijumčari 44550 kutija cigareta

JUČER rano ujutro su na autocesti Zagreb-Split, u blizini Masleničkog mosta, uhićeni krijumčari velike količine cigareta, priopćila je danas PU zadarska.

Jučer rano ujutro su djelatnici zadarske policije na autocesti provodili takozvanu dubinsku kontrolu čiji je cilj upravo sprječavanje krijumčarenja robe i osoba.

Tom su prilikom u blizini Masleničkog mosta zaustavljena dva vozila, marke Audi i Mercedes, s registracijskim tablicama BiH. Automobilima su upravljali dva muškarca u dobi od 28 i 29 godina, a već je na prvi pogled bilo očito da se u automobilima nalazi veća količina cigareta raznih marki. Vozač Audija je nakon zaustavljanja izašao iz automobila i pokušao pobjeći, ali su ga policajci zaustavili.

Nedugo nakon što su ova dva automobila zaustavljena, kraj policijskih je vozila velikom brzinom prošao Opel Omega, njemačkih registracija, za kojim su se policajci zatim dali u potjeru. Vozač Opela je za vrijeme potjere pokušao izgurati policijsko vozilo sa ceste, ali nije uspio. U blizini tunela Bristovac vozač je probio zaštitnu plastičnu ogradu između dvije trake i nastavio voziti u suprotnom smjeru, prema Zadru, da bi u blizini čvora "Zadar 2" izašao iz automobila i pokušao pobjeći pješke.

Bijeg nije dugo trajao, policajci su ga ubrzo sustigli, a da bi ga savladali morali su se s njim fizički obračunati. Njegov je suvozač, pak, uspio pobjeći i za njim se još traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme kod tunela Bristovac još je jedan Opel Omega njemačkih registracija velikom brzinom krenuo prema policijskom automobilu. Policajci su izbjegli sudar skrenuvši u drugu traku, a Opel je nastavio voziti prema Zadru. Za ovim se automobilom i njegovim vozačem još traga.

Prilikom ove akcije lakše su ozlijeđena dva policijska službenika, te privedeni 20-godišnjak i 28-godišnjak.

Tijekom kriminalističke obrade provedene nad sva tri vozila pronađeno je 44550 kutija cigareta raznih marki na kojima su bile nadzorne markice Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije i izvozne markice Republike Hrvatske. Vrijednost zaplijenjenih cigareta na crnom tržištu iznosi oko 100 000 eura.

Nakon obavljene kriminalističke obrade će protiv 28-godišnjeg državljana RH i 20-godišnjeg i 28-godišnjeg državljana RH i BiH biti podnesena kaznena prijava za izbjegavanje carinskog nadzora, sprječavanje službene osobe u obavljanju dužnosti i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, stoji u priopćenju PU zadarske.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara