U zagrebačkim solarijima postavljene web kamere?

U zagrebačkim solarijima postavljene web kamere?
ZAGREBAČKA policija istražuje slučaj fotografija djevojaka potajno snimljenih u solariju, a koje kruže e-mailovima u kojima se navodi da su fotografije snimljene u zagrebačkim solarijama.
Iako policija smatra da je malo vjerojatno da se zaista radi o zagrebačkim solarijama, ne isključuje tu mogućnost.

Nakon što su fotografije počele kružiti elektroničkom poštom, dvije zagrebačke studentice javile su se redakciji Jutarnjeg lista tvrdeći kako su se prepoznale na fotografijama, koje su navodno snimljene u lipnju u jednom solariju u širem središtu Zagreba.

No, nakon nekoliko telefonskih razgovora studentice su rekle kako to ipak nisu one, te da ne žele pokretati nikakvu istragu, dok ne budu sigurne da se zaista radi o njima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo provjerili sadržaj tog maila koji kruži u posljednje vrijeme i stranicu s koje su skinuti materijali. Nismo još utvrdili tko je i gdje postavio tu stranicu. “ - izjavio je za Jutarnji glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun dodajući kako je današnja tehnologija toliko napredna da ni na javom mjestu nitko ne može biti siguran.

“U ovakvom slučaju radi se o kaznenom djelu neovlaštenog snimanja za koje je Zakonom propisana novčana kazna ili jedan godina zatvora. Policija kazneni progon pokreće na prijedlog oštećene strane ili nekoga tko ima saznanja da je netko oštećen.” - objasnio je Mehun.

Fotografije se nalaze na adresi www.spannerseite.tv, a stranica je postavljena na češkom serveru.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara