u zagrebačkom kazalištu "kerempuh" otvoreni 27. dani satire

Dvadeset i sedmi Dani satire koji su ove godine posvećeni hrvatskom komediografu Geni Senečiću (19071992), otvoreni su večeras u kazalištu "Kerempuh".

Umjesto najavljenog gostovanja Slovenskog mladinskog gledališča s predstavom Petera Weissa "Jean Paul Marat - njegov progon i umorstvo", u režiji Matjaža Pograjca, koje je otkazano zbog bolesti glumca, izvedena je predstava satiričkog kazališta Kerempuh "Vaginini monolozi" u režiji Snježane Banović.

U večerašnjoj predstavi, koja je na rasporedu Dana satire uvrštena 10. lipnja, nastupile su Kostadinka Velkovska, Branka Trlin i Anita Matić.

Izbornica ovogodišnjih Dana satire Dubravka Vrgoč rekla je da autori predstava, iako pripadaju različitim generacijama, zagovaraju različite poetike i pišu različitim stilovima, no, svatko od njih autorskom smionošću ispisuje sliku svijeta što ga okružuje. "Svijet je isti, svakodnevno se sa njim suočavamo. Tonovi su nešto tiši, a satirično-komične perspektive poprimaju sve više tragične izglede", rekla je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dane satire otvorio je ministar kulture Antun Vujić izrazivši zadovoljstvo i uvjerenje da će i ovogidišnja manifestacija biti uspješna kao i sve dosadašnje.

Dani satire održavaju se do 18. lipnja. Ocjenjivački sud na kraju manifestacije dodijelit će tradicionalne nagrade "Zlatni smijeh".

(Hina) ta ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara