U Zagrebu na auto montirao lažne tablice pa opljačkao trgovinu

POLICIJSKI službenici VII. PP proveli su kriminalističku obradu nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe te kazneno djelo krivotvorenja isprave, izvijestila je PU zagrebačka.

Policija 26-godišnjaka sumnjiči da je tijekom kolovoza 2007. godine na svoj osobni automobil marke Škoda Favorit montirao nepripadajuće registracijske oznake. Potom se između 12. kolovoza u 14 sati i 13. kolovoza u 7.50 sati, dovezao u Horvaćansku cestu, do trgovine poduzeća iz Zagreba, izvijestila je policija.

Tamo je podesnim alatom polomio uložak cilindrične brave na ulaznim vratima, obio ih i između ostalog otuđio dva klima-uređaja, računalo, boce s plinom 407 za punjenje klima uređaja, električne bušilice, vakuum pumpe s manometrima te home box uređaj.

Dio stvari prodao, dio skrivao u prtljažniku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukradene stvari je stavio u prtljažnik Škode. Narednih dana ih je prodao nepoznatim osobama. Ukupna materijalna šteta iznosi 23 tisuće kuna (djelomično obeštećeno).

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, 18. kolovoza je pretražen navedeni automobil i pronađene su tube silikona, ljepila, mase za brtvljenje parketa, akrilne mase, kita za drvo, home box uređaj, ključ cilindrične brave, centralna jedinica računala, PVC kutija s manometrom i pripadajućim cijevima i unutarnja jedinica klima-uređaja.

Predmeti su vraćeni odgovornoj osobi pokradenog poduzeća, a 26-godišnjak je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, izvijestila je policija.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara