U ZAGREBU ODIGRANA PREDSTAVA "GLASOVITA BRIJAČNICA KOD TRIMALHIONA"

Mali hrvatski teatar (MHT) Kiklop izveo je večeras u maloj dvorani Koncertne dvorane "Vatroslava Lisinskog" predstavu nastalu po tekstovima hrvatskoga književnika Ranka Marinkovića "Glasovita brijačnica kod Trimalhiona" u scenskoj adaptaciji i režiji Georgija Para. L

Riječ je o predstavi crnog humora, a odigrali su je Špiro Guberina, Ivan Jončić i Siniša Popović.

Predstava je nastala kao kompilacija nekoliko Marinkovićevih pripovijetki, drama i romana (Zagrljaj, Zajednička kupka, Pustinja, Kiklop i Mislilac nad osam grobova), a, kako je istaknuo u programskoj knjižici redatelj Paro, on osobno je napisao nekoliko povezujućih rečenica, nastojeći ih učiniti što sličnijim Marinkovićevu peru.

Radnja je smještena u brijačnici, mitskom mjestu svakog malog, mediteranskog mjesta.

To je predstava koja donosi priču o smrti, na ironičan način, ali onako kako je o smrti pisao i sam Marinković, odnosno s punom sviješću da smrt jednom mora doći, naglasio je Paro, dodajući da je predstava rađena s punim poštovanjem prema Ranku Marinkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstava "Glasovita brijačnica kod Trimalhiona" praizvedena je 14. siječnja ove godine u šibenskom Kazalištu, u prigodi sedam godina od osnutka MHT Kiklop.

Osim U Šibeniku, predstava je do sada igrala u Zadru, Vinkovcima i Karlovcu, a slijedi još i turneja po ostalim gradovima Hrvatske.

Također predstava je prijavljena za Festival glumca koji se treba održati u Vukovaru i Vinkovcima.

Mali hrvatski teatar Kiklop utemeljen je 14. siječnja 1997., a zamišljen kao "kazališni laboratorij" u kojem će biti predstavljane male forme - uprizoreni monolozi i dijalozi iz domaće kazališne književnosti.

(Hina) xsdju ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara