u zagrebu otvorena izložba fotografija aljoše krstulovića

Retrospektivna izložba fotografija splitskog umjetnika Aljoše Krstulovića otvorena je večeras u zagrebačkoj galeriji Ulupuh.

Izloženo je četrdesetpet fotografija iz svih Krstulovićevih faza: dalmatinske vedute, fotografske grafike, odrazi na moru, zapisi u drvetu i venecijanske maske - različita senzibiliteta i fotografske tehnike.

Pisac kataloga Sandi Vidulić ocijenio je da je naglašena likovna kvaliteta konstanta Krstulovićeve fotografije, bez obzira na motiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Premda je nesumnjivo splitski fotograf, ne samo po podrijetlu nego i po koncentraciji na svjetlo karakterističnoj za Mediteran, Krstulović je najpoznatiji po ciklusima venecijanskog karnevala, uočava Vidulić.

Predstavljajući izložbu, pjesnik Drago Štambuk je rekao da je Krstulovića prvi put upoznao u časopisu "Vidik" sedamdesetih i poslije kad je njegovim fotografijama ilustrirao svoju drugu zbirku pjesama. Krstulović je svojim fotografijama estetizirao i obogatio naš stvarni svijet, kazao je Štambuk.

Krstulović je rođen (1943.), odrastao je, živi i radi u Splitu. Imao je oko 270 skupnih i 16 samostalnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Nagrađen je s dvadesetak nagrada, diploma i priznanja. Bavi se također reklamnom i turističkom fotografijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara