U Zagrebu otvoreno Europsko debatno prvenstvo 2003

EUROPSKO sveučilišno debatno prvenstvo 2003. otvoreno je večeras u Zagrebu na svečanosti na kojoj je nazočilo 320 studenata iz 41 sveučilišta u Europi.

Najveće prvenstvo do sada otvorio je savjetnik Predsjednika Republike Esad Prohić te zaželio svim sudionicima uspjeh i stjecanje novih prijatelja.

Do 1. travnja trajat će prvenstvo u debatnoj disciplini koja je javnosti najviše poznata iz britanskog parlamenta.

Debata je na mnogim europskim sveučilištima postala dio obveznih programa, a najveći zagovornici u Hrvatskoj, Debatno društvo sveučilišta u Zagrebu, bori se za njegovo uvođenje na Zagrebačko sveučilište.

Poklonici debata se ističu spremnošću na dijalog, na argumentiranu raspravu i kritičan odnos, te se uče socijalnoj osjetljivosti i odgovornosti, rečeno je.

Natjecanja debatnih prvenstava rijetko se organiziraju izvan anglosaksonskih sveučilišta, pa predstavnici Debatnoga društva Sveučilišta u Zagrebu smatraju kako im je dodjelom Prvenstva 2003. ukazano veliko povjerenje.

Domaćin prvenstva je Sveučilište u Zagrebu, organizatori su Debatno društvo i Studentski zbor, a pokrovitelj hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara