U Zagrebu postoji laboratorij za proizvodnju amfetamina?

NJEMAČKA policija tvrdi kako na području Zagreba postoji ilegalni laboratorij za proizvodnju amfetamina vrlo visoke čistoće, te da se droga putem kurira prebacuje na područje Europske unije.

Kako saznaje Vjesnik zagrebačka je policija provjerila navode njemačkih kolega, no nisu utvrdili postojane laboratorija.

U njemačkom okrugu Fürth u Nürnbergu već godinu dana traje istraga, na temelju koje je od Hrvatske zatraženo da uhiti i izruči Ismeta Kuburaša Isu, 37-godišnjeg državljanina BiH nastanjenog u Zagrebu, kojeg su sumnjiči da vodi laboratorij za proizvodnju amfetamina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuburaš je i uhićen 6. siječnja na temelju Interpolove tjeralice, a on je navodno u Njemačku poslao pet pošiljaka droge vrijede oko 850.000 kuna. Nakon što je uhićen Kuburaš je odbacio sve optužbe tvrdeći kako čak ni ne zna izgovoriti ime droge za čiju je proizvodnju osumnjičen. Tvrdi kako ga njemačke vlasti terete samo zato što je 1999. godine protjeran iz Njemačke jer je imao lažnu hrvatsku putovnicu.

Kako saznaje Vjesnik Kuburaš je od kraja 2003. godine stanovitom Hansu Güntheru Holthausenu u Nürnberg poslao ukupno 2,3 kilograma droge. Iako je inače amfetamin prilično jeftina droga, otprilike 100 kn po gramu, kako piše u Interpolovom uhidbenom nalogu Kuburaš je za gram dobivao čak 50 eura, i to zato što se radilo o kristalima amfetamina nazvanim ice s više od 50 posto amfetaminske baze u sebi.

Prije desetak dana stigao je nalog za izručenje, a hoće li Kuburaš biti izručen njemačkoj policiji još nije poznato.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara