u zagrebu predstavljen Alumni klub IEDC Poslovne škole na bledu

Alumni klub IEDC Poslovne škole na Bledu, koji okuplja menadžere sa završenim magisterijem poslovnog upravljanja te škole, predstavljen je večeras u Zagrebu.

Predsjednik Kluba Ante Sarjanović kazao je da je večerašnjim okupljanjem Alumni klub IEDC (International Executive Development Centre) započeo s radom. Klub će organizirati razne seminare i radionice u kojima će menadžeri poboljšavati svoja poslovna znanja.

Potpredsjednik Vlade Ante Simonić rekao je da je Hrvatskoj potrebno znanje i ljudi koji će mobilizirati sve snage društva i uvesti nove tehnologije radi podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u nemilosrdnim tržišnim uvjetima. Danas kapitalizam prelazi u talentizam, jer u ukupnoj vrijednosti jednog računalnog čipa 95 do 98 posto otpada na znanje, a ostatak na energiju potrebnu da se proizvede, rekao je Simonić i naglasio kako je potreban i sustav koji će poticati znanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peter Kraljić, umirovljeni direktor tvrtke McKinsey and CO. Germany i član Nadzornog odbora Poslovne škole, održao je predavanje ´Vodstvo u vremenima tranzicije´ ističući da su za dobro vodstvo važni talent, konkurentnost i znanje.

Ustvrdio je da moderno društvo polako prelazi u postindustrijsku fazu, gdje će dominirati usluge, a udio industrije u ukupnom društvu pasti na 15 do 20 posto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara