U Zagrebu predstavljen velebni Antunović Centar vrijedan 40 milijuna eura

TRIDESETAK novinara u petak je imalo priliku uvjeriti se da iza hrabrih najava Tomislava Antunovića, bosansko-hercegovačkog tajkuna, stoji i konkretne činjenice. Naime, Antunović je u protekle dvije godine uložio 40 milijuna eura u Centar Antunović smješten na Ljubljanskoj aveniji, između zagrebačkih naselja Špansko i Prečko.

Završni radovi na objektu koji uključuje luksuzni hotel s pet zvjezdica, 8000 četvornih metara poslovnih prostora i benzinsku crpku s suvremenom auto-praonicom još uvijek su u tijeku, a svečano otvaranje predviđeno je za 1. rujna. Centar Antunović otvorit će predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, dugogodišnji prijatelj Tomislava Antunovića.


Tomislav Antunović u predsjedničkom apartmanu

Većina od 30,000 četvornih metara, koliko zauzima Centar, otpada na hotel. U hotelu je 200 soba, od čega deset luksuzno uređenih apartmana, te neizostavni predsjednički apartman koji zauzima 130 kvadrata.


Jedan od luksuznih apartmana

Hotel Antunović opremljen je i s deset soba prilagođenih osobama s posebnim potrebama.


WC u sobi za osobe s posebnim potrebama

U sklopu hotela ponuđeni su i popratni sadržaji kao što je wellness centar sa zatvorenim bazenom te saunama s panoramskim pogledom na Zagreb, golema kongresna dvorana površine 1000 četvornih metara te, prvi rotirajući restoran u Hrvatskoj prikladno nazvan "Vertigo", koji se nalazi na krovu hotela, a okružen je ogromnom terasom.


Kupola rotirajućeg restorana "Vertigo"

Bešumni motori koji okreću restoran "Vertigo" radit će u dvije brzine, pa će tako posjetitelji restorana napraviti puni krug u 30 odnosno 60 minuta. Iako je smješten u ne naročito atraktivan dio grada, pogled koji puca iz restorana "Vertigo" odnosno pripadajuće terase je, blago rečeno, impresivan.


Pogled na restoran "Vertigo" s terase

Što se tiče 3000 kvadrata poslovnih prostora, oni će biti davani isključivo u najam, pri čemu ih je velika većina već unajmljena.

Valja istaknuti i fascinantnu kongresnu dvoranu površine 1000 metara kvadratnih opremljenu najmodernijom audio-vizualnom opremom, koja se može koristiti u cijelosti, ali može biti i podijeljena na osam odvojenih cjelina, te se koristiti za bankete i/ili svadbe.


Pogled s terase na vrhu hotela

Otvaranjem Centra Antunović bit će otvoreno i 500 novih radnih mjesta; hotel će zapošljavati 200 djelatnika, dok će 300 djelatnika raditi u iznajmljenim prostorima.

Što se tiče cijena smještaja u hotelu Antunović, one se kreću od oko 720 kuna po noćenju (po glavi, smještaj druge osobe stoji oko 95 kuna) za najjednostavniju sobu pa sve do 5,400 kuna za predsjednički apartman.

Nakon što su novinarima predstavili hotel, vlasnik Centra Tomislav Antunović i direktor hotela Goran Kartelo ustvrdili su kako im je cilj u roku od dvije godine upravljati najboljim hotelom u Hrvatskom.

Investicija bi se, kaže Antunović, trebala vratiti u roku od sedam do deset godina.

Tekst i foto: N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara