U Zagrebu uhićen dilerski par sa 71 gramom heroina

ZAGREBAČKA policija uhitila je par dilera heroinom, 29-godišnjeg mladića i njegovu 27-godišnju djevojku, kod kojih je pronašla 71 gram heroina namijenjenog daljnjoj preprodaji, a u istoj je akciji uhićeno i dvoje kupaca te droge, izvijestila je danas policija.

Policija je doznala da je par radi dilanja heroina zajednički iznajmio stan u naselju Medveščak, u užem središtu Zagreba, odakle su drogu preprodavali krajnjim konzumentima.

Prije tri dana uhićena je 30-godišnjakinja kod koje je pronađeno 0,2 grama heroina za koji je policiji priznala da je neposredno prije uhićenja kupila od osumnjičenog 29-godišnjaka.

Istoga dana navečer, nakon izlaska iz stana u kojemu žive osumnjičeni, uhićen je 31-godišnjak kod kojega su pronađena dva paketića s 0,27 grama heroina, paketić s 0,1 gramom amfetamina i dvije tablete heptanona.

I za njega je utvrđeno da je drogu kupio od osumnjičene 29-godišnjakine, kojoj je zauzvrat trebao dati neutvrđenu količinu kokaina.

Idući dan, u srijedu, policija je pretražila stan osumnjičenog para i pronašla 70,8 grama heroina pakiranog u tri plastične vrećice, digitalnu vagu za precizno mjerenje težine, pištolj marke "Crvena zastava" s pripadajućim spremnikom i pet komada streljiva koji je 29-godišnjak ilegalno posjedovao.

Policija je u stanu pronašla i 3.540 kuna i 30 eura, za koje sumnja da su pribavljeni dilanjem droge, a pronađeno je i 160 grama laktoze koja se koristi za miješanje s heroinom radi povećanja njegove količine.

U srijedu navečer osumnjičena je 27-godišnjakinja privedena u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda uz kaznenu prijavu zbog preprodaje droge, dok je njezin 29-godišnji dečko, temeljem raspisane tjeralice, još dan ranije doveden u remetinečki zatvore na odsluženje šestomjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog ranijeg dilanja.

Protiv kupaca, 31-godišnjaka i 30-godišnjakinje, podnesena je kaznena prijava zbog posjedovanja droge.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara